• Home
  • Cili është pozicioni i duhur për të ulur presionin e dhimbjes së shpinës, kur shtrihemi për të fjetur

Cili është pozicioni i duhur për të ulur presionin e dhimbjes së shpinës, kur shtrihemi për të fjetur

Pozicioni i duhur për të ulur presionin e dhimbjes së shpinës ndryshon nga personi në person dhe mund të varet nga ndjenjat e individit, ndërthurja e problemeve të shpinës, dhe preferencat personale. Megjithatë, ka disa pozicione të përgjithshëm që mund të ndihmojnë në zbutjen e dhimbjes së shpinës dhe të përmirësojnë qetësinë gjatë gjumit:

Pozicioni i “mishërit te zezë”: Ky pozicion përfshin qëndrimin në gjumë në anën tuaj me gjunjët të përqendruar në pjesën e sipërme të trupit tuaj. Mund të vendosni një jastëk midis gjunjëve për të mbështetur ndarjen midis tyre. Ky pozicion mund të ndihmojë në uljen e presionit mbi shpinën dhe disket e shpinës.

Pozicioni fetal: Kjo është një variant i pozicionit të “mishërit të zezë”, ku flini në anën tuaj, por këndi i gjunjëve është më i lidhur dhe më i ngushtë, ngjitur me barkun. Kjo mund të ndihmojë në hapjen e rrugëve ajrore dhe uljen e presionit mbi shpinën.

Pozicioni në këmbë të zgjatura: Për disa persona, qëndrimi në këmbë të zgjatura dhe i drejtpërdrejtë mund të ndihmojë në uljen e tensioneve të shpinës. Kjo pozicion mund të mbështetet edhe nga një jastëk nën këmbë për të mbajtur shpinën e drejtë.

Pozicioni me një jastëk poshtë gjunjëve: Nëse flini në anën tuaj, vendosja e një jastëku të hollë poshtë gjunjëve mund të ndihmojë në mbështetjen e një qëndrimi të rehatshëm dhe në uljen e presionit mbi shpinën.

Pozicioni me jastëk nën kokë dhe gjunjë: Nëse flini mbrapa, vendosja e një jastëku nën kokë dhe një tjetër jastëk poshtë gjunjëve mund të ndihmojë në mbështetjen e shpinës dhe të shkallëzimit të trupit në një pozicion më të përshtatshëm.

Çdo person ka preferenca të ndryshme dhe reagime të ndryshme ndaj pozicioneve të gjumit. Është e rëndësishme të eksperimentoni me disa prej këtyre pozicioneve për të gjetur atë që ndihmon në zbutjen e dhimbjes së shpinës dhe në përmirësimin e cilësisë së gjumit tuaj. Nëse dhimbja e shpinës vazhdon të jetë e intensifikuar ose e vështirë për tu menaxhuar, është gjithmonë e rekomanduar të konsultoheni me një profesionist të shëndetit për këshillë dhe udhëzim më të përshtatshëm.

Sleep Industry