• Home
  • Pelhurat me te mira verore

Pelhurat me te mira verore

Pëlhurat më të mira verore për dhomën e gjumit
Pëlhurë pambuku verore
Me ardhjen e stinës së verës është e rëndësishme të arredoni dhomën e gjumit me pëlhura të freskëta dhe të lehta, për të përmirësuar cilësinë e pushimit dhe gjithashtu për t’u dhënë lehtësim personave veçanërisht të nxehtë ose atyre që vuajnë nga djersitjet gjatë natës. Ndiqni këshillat tona për të krijuar kompletin tuaj të krevatit për verën, i kompletuar me këllëfë jastëku, dyshekë, dyshek dhe jastëkë të bërë me pëlhura të cilësisë së lartë, perfekte për t’ju garantuar një ndjenjë freskie edhe në netët më të nxehta.

Pëlhurat më të freskëta për të arreduar dhomën e gjumit në verë
Ndër pëlhurat e freskëta më të pëlqyera të të gjitha kohërave, sigurisht që janë ato që rrjedhin nga fibra natyrale, si liri dhe pambuku, dhe viskoza, një fibër tekstili që përdor pjesërisht fibra natyrale dhe pjesërisht substanca kimike. Këto pëlhura kanë veti të jashtëzakonshme absorbuese dhe thithëse. Natyrisht, kjo vlen vetëm për pëlhurat e certifikuara për cilësinë e lëndëve të para dhe mjeshtërinë, të tilla si ato që përdorim për produktet Mollyflex. Zbuloni karakteristikat e këtyre pëlhurave verore për të siguruar një pushim të freskët edhe në verë.

Viskoza: e freskët dhe e butë në lëkurë
Viskoza është një pëlhurë gjysmë sintetike e përbërë nga celulozë, një material me origjinë natyrore që përftohet nga druri dhe kimikate sintetike. Në prekje dhe shikim, viskoza është shumë e ngjashme me mëndafshin: një pëlhurë e butë dhe me shkëlqim, shumë e freskët dhe e lëngshme në lëkurë. Kjo është arsyeja pse në fillim të viteve 1900, kur u shpik, njihej edhe me emrin “mëndafshi bimor”. Këto karakteristika e bëjnë atë shumë të vlerësuar si për paketimin e veshjeve ashtu edhe për prodhimin e çarçafëve dhe mbulesave të dyshekut.

Ndër avantazhet e viskozës, ka edhe rezistencën e saj të jashtëzakonshme ndaj konsumit. Është një pëlhurë që mbetet e bukur dhe e paprekur edhe pas shumë larjeve. Është gjithashtu po aq thithëse dhe thithëse sa pambuku dhe konsiderohet një pëlhurë hipoallergjike.

Liri: një fibër natyrale e çmuar dhe rezistente
Liri është një pëlhurë e lashtë jashtëzakonisht e çmuar (daton në 8000 para Krishtit). E përbërë nga 70% celulozë, vlerësohet për cilësitë dhe rezistencën e veçantë të fibrave të saj. Kjo pëlhurë fisnike është ideale në verë, sepse ka veti izoluese, termorregulluese dhe thithëse lagështie. Gërshetimi jo shumë i ngushtë e bën pëlhurën të lehtë dhe të frymëmarrjes, shumë të këndshme në prekje dhe të bukur për t’u parë. Në liri shtëpiake, liri përdoret për mbulesa tavoline, perde, çarçafë dhe në disa prodhime të shkëlqyera për dyshekë.

Pambuku – pëlhura natyrale më e rehatshme
Pambuku është një fibër 100% natyrale që përdoret gjerësisht si në modë ashtu edhe në sektorin e lirive shtëpiake ose në veshjet e dyshekëve, si në rastin e modelit ortopedik Brixia Premium. Fijet vegjetale të pambukut mund t’i japin jetë pëlhurave të thjeshta ose të çmuara, si në rastin e pambukut perkal. Cilësia e një pëlhure pambuku varet nga pastërtia, shkëlqimi, trashësia dhe ngjyra e fibrave, si dhe nga gjatësia dhe punimi i tyre. Pambuku percale është bërë nga fibra shumë të holla që janë të paketuara fort së bashku. Kjo mundëson një pëlhurë të freskët dhe të frymëmarrjes, si dhe të jetë shumë e butë. Rezistenca e pëlhurës, e cila mund të lahet edhe në temperatura të larta, e bën atë ideal për stinën e verës.

Pëlhurat më të mira verore për dhomën e gjumit
Pëlhurë iFresh: hulumtimi teknologjik
Produktet Sleep Industry prodhohen vetëm me pëlhura të çertifikuara me cilësi të lartë. Përveç fibrave natyrale, ne përdorim pëlhura teknike të fundit për t’u garantuar njerëzve një pushim të sigurt, të rehatshëm dhe të shëndetshëm. Për të bërë kontrast me nxehtësinë, për shembull, ne kemi projektuar jastëkë, këllëf jastëku dhe mbulesa dysheku në pëlhurë iFresh. Është një pëlhurë e veçantë e aftë për të thithur nxehtësinë dhe për të ulur temperaturën e trupit deri në 1,3°C, duke promovuar rehati termike unike edhe në netët më të nxehta dhe më të turbullta.

Cilësia e gjumit gjatë verës mund të bjerë në mënyrë dramatike, veçanërisht nëse jeni tashmë një person i nxehtë ose vuani nga djersitjet gjatë natës. Duke përdorur fije mëndafshi, liri dhe pambuk dhe duke zgjedhur artikuj pushimi Sleep Industry të bëra me materiale dhe teknologji kundër djersës dhe kundër nxehtësisë, si pëlhura iFresh, ju do të rizbuloni mirëqenien e një gjumi të freskët dhe rigjenerues.

Sleep Industry