• Home
  • Si te zgjedh jastikun tim?

Si te zgjedh jastikun tim?

Si te zgjidhni jastëkun? Disa këshilla praktike…

Zgjedhja e jastëkut që ju përshtatet, pasi të keni lexuar këtë artikull, do të jetë një lojë fëmijësh.
Së bashku me bazën dhe dyshekun, jastëku luan një rol themelor në përcaktimin e cilësisë së pushimit. Prandaj, zgjedhja e jastëkut të duhur për nevojat tuaja është jashtëzakonisht e rëndësishme për të fjetur të qetë. Një jastëk i mirë, për t’u përcaktuar si i tillë, duhet të mbështesë kokën dhe qafën, duke ndihmuar në mbajtjen e shtyllës kurrizore në pozicionin e duhur, duke nxitur kështu frymëmarrjen korrekte dhe relaksimin e muskujve.

Për të mos krijuar tension në zonën e qafës cervikales, duhet të zgjidhni një jastëk as shumë të butë dhe as shumë të fortë. Në vend të kësaj, duhet të zgjidhni një model që i përshtatet më së miri formave tuaja dhe që ju mbështet në lëvizjet tuaja gjatë natës.

Jastëku ideal për të gjithë nuk ekziston, por për të zgjedhur jastëkun e duhur, si dhe për dyshekët, rol themelor luan pozicioni në të cilin flini zakonisht. Sigurisht, gjithçka varet edhe nga shijet personale, por është një rregull i mirë që të zgjidhni jastëkun dhe karakteristikat e tij, bazuar në zakonet tuaja të gjumit.

Zgjidhni sipas pozicionit në të cilin flini.
Tani imagjinoni të duhet të blini një jastëk duke zgjedhur nga modele të ndryshme. Cilin do të blinit?
Në parim, për ata që zakonisht flenë në shpinë, pra të shtrirë në shpinë, këshillohet të zgjedhin një jastëk me lartësi mesatare, i cili për këtë arsye mbështet lakimin e shtyllës së qafës cervikales, por që në të njëjtën kohë mirëpret shpatullat. dhe qafën.
Zgjedhja e një jastëku më të lartë do të ishte një ide e mirë për ata që zakonisht flenë në anën e tyre, në mënyrë që të optimizojnë shtrirjen midis qafës dhe shtyllës kurrizore.
Ata që flenë me bark do të duhet të zgjedhin një jastëk me lartësi të kufizuar, në mënyrë që të mos e ngrenë kokën shumë, i cili për këtë arsye duhet t’i afrohet sa më shumë nivelit të dyshekut.
Së fundmi, për ata që vuajnë nga dhimbjet e qafës, ideja më e mirë është të zgjedhin jastëkun në formë anatomike me valë të dyfishta. Kjo e fundit, falë një presioni në pjesën qendrore, i lë muskujt e qafës të relaksohen dhe lejon që koka të jetë në një linjë me shtyllën kurrizore.

Kur duhet zëvendësuar jastëku?
Nëse nuk mund të shijoni një pushim rigjenerues, problemi mund të jetë jastëku.
Pra, si e dini nëse është koha për të zgjedhur një jastëk të ri?
Jastëku duhet të zëvendësohet nëse mbushja është e pabarabartë ose nëse ka gunga dhe depresione. Humbja e formës origjinale është sigurisht një simptomë e konsumit të tepërt.
Për të kuptuar nëse jastëku juaj është ende në gjendje të mbajë peshën e kokës gjatë gjumit, provoni ta palosni atë në gjysmë. Idealja do të ishte ta shihje atë të kthehet në pozicionin e saj origjinal. Nëse nuk është kështu, do të thotë se është shumë i konsumuar dhe për këtë arsye duhet të zëvendësohet.

Sleep Industry