Tencel

Tencel është një markë e regjistruar për një lloj të veçantë të fibra celuloze që quhet lyocell. Kjo fibër është prodhuar nga celuloza e merimangës së pemëve të eukaliptit. Tencel është një material natyral dhe mjedisore miqësor, dhe ka shumë përfitime dhe karakteristika të kërkuara. Këtu janë disa nga tiparet e Tencel:

Jep komoditet dhe butësi: Tencel ka një ndjeshmëri të butë dhe një ndjenjë të ftohtë ndaj lëkurës. Ai ofron një ndjesi të shkëlqyeshme të freskëtisë dhe komoditetit, duke e bërë të përshtatshëm për përdorim në rroba të lehta dhe tekstilet për gjumë.

Përshtatet për regulimin e lagështisë: Tencel ka aftësinë unike për të absorbuar dhe larguar lagështirën. Ai mund të absorbonte deri në 50% më shumë lagështi se pambuku dhe ndihmon në ruajtjen e një ambienti të freskët dhe të thartë në gjumë.

Antibakterial dhe hipoalergjenik: Tencel ka veti antibakteriale natyrale dhe ndihmon në parandalimin e rritjes së baktereve dhe acarimit të lëkurës. Gjithashtu, materialet Tencel janë hipoalergjenike dhe janë të përshtatshme për njerëzit me lëkurë të ndjeshme dhe të alergjikëve.

Mjedisore miqësore: Prodhimi i Tencel është i bazuar në një proces të mbyllur, i cili përdor ndotësit organikë të rikuperueshëm dhe ujë të ricikluar. Pemët e eukaliptit që përdoren për të prodhuar Tencel rriten në plantacione të qëndrueshme dhe nuk ka përdorim të dëmshëm të pesticideve apo ujërave të mbingarkuara me kimikate.

Komoditet termik: Tencel ka aftësinë për të rregulluar temperaturën trupore, duke ofruar një komoditet termik gjatë gjumit. Ai ndihmon në qëndrimin e ftohtë në verë dhe i ngrohtë në dimër, duke siguruar një ambient të përshtatshëm për gjumë.

Për shkak të karakteristikave të tij të veçanta, Tencel është shpesh përdorur në pëlhura të jastëkëve, rroba gjumi, rroba të lagështa dhe produkte tjera tekstilore që synojnë një përformance të lartë, komoditet dhe mbrojtje mjedisore.