Lenpur

Lenpur është një material inovativ dhe eko-mike i përdorur në prodhimin e dyshekeve. Është një lloj materie primare të nxjerrë nga celuloza e përbërësve të bimoreve të lëndëve të para së gjithash të luleshtrydhes. Për të prodhuar lenpur, pema e luleshtrydhës thahet dhe më pas nxirret celuloza nga fibra e saj.

Lenpuri ka disa përparësi dhe karakteristika të veçanta që e bëjnë atë tërheqëse për përdorimin në dysheka:
Mjedisi i miqësueshëm: Lenpuri është një material i bërë nga burime të rinovueshme dhe është biodegradues. Kjo e bën atë një zgjidhje të qëndrueshme për të zëvendësuar materiale të tjera të dyshekuve që mund të jenë më të dëmshme për mjedisin.

Menaxhimi i lagështisë: Lenpuri ka aftësi të mirë për të absorbuar lagështinë dhe për të ndihmuar në rregullimin e temperaturës dhe lagështisë në dyshek. Ky atribut e bën atë të përshtatshëm për personat që preferojnë një ambient të ftohtë dhe të freskët gjatë gjumit.

Kontrolli i acarimit të lëkurës: Lenpuri ka një natyrë jopërpunuese dhe ka veti të natyrshme antibakteriale. Ky faktor e bën atë një zgjidhje të mirë për personat me ndjeshmëri të lartë të lëkurës ose problematika të lëkurës si alergjitë ose aknet.

Komoditeti dhe mbështetja: Lenpuri ofron një ndjesi të butë dhe komode gjatë gjumit. Ajo siguron një mbështetje të mirë për trupin dhe ndihmon në zvogëlimin e pikave të shtypjes dhe tensionit në trup.
Kontrolli i lëvizshmërisë: Lenpuri ka aftësi të mirë për të absorbuar dhe shpërndarë lëvizjen e trupit në mënyrë të barabartë. Kjo ndihmon në parandalimin e transferimit të lëvizjeve dhe zhurmave të tepërta në mes të pjesëtarëve të ndryshëm të shtratit.