Visco Pur

Visco Pur është një material teporoplastik i quajtur gjithashtu “memory foam” ose “spuma me memorie”. Është një material i përdorur gjerësisht në industrinë e prodhimit të dyshekëve, jastëkëve dhe produkteve të tjera të gjumit për të ofruar komfort dhe mbështetje të mirë për trupin.

Visco Pur përbëhet nga një material sintetik poliuretanik që ka një strukturë qelizore të hapur. Ky material reagon ndaj temperaturës trupore dhe presionit, duke u përshtatur në formën dhe peshën e trupit për të krijuar një ndjesi të butë dhe të përshtatshme gjatë gjumit.

Për shkak të cilësive unike të Visco Pur, ai ofron disa përfitime:

Një ndjesi e butë: Visco Pur përshtatet në formën dhe peshën e trupit për të ofruar një ndjesi të butë dhe relaksuese gjatë gjumit.

Mbështetje ortopedike: Visco Pur siguron mbështetje ortopedike për trupin duke ndihmuar në zbutjen e presionit në pika të caktuara të trupit, duke ndihmuar në zvogëlimin e dhimbjeve dhe tensionit muskular.

Izolim i lartë termik dhe zë: Visco Pur ka aftësinë për të izoluar ngrohjen dhe zhurmën, duke siguruar një ambient gjumi të qetë dhe të freskët.

Përmirëson qarkullimin e gjakut: Duke u përshtatur në formën e trupit, Visco Pur ndihmon në përmirësimin e qarkullimit të gjakut duke lejuar qarkullimin e lirë të gjakut në trup.

Visco Pur është një material i shpërndarë gjithandej në treg dhe përdoret në prodhimin e shumë produkteve të gjumit dhe relaksimit. Gjithashtu, vlen të përmendet se cilësitë dhe performanca e Visco Pur mund të ndryshojnë në varësi të cilësisë së materialit dhe prodhuesit e tij.